Parfumuri si greturi

Pentru ca nu sunt binecrescuta. Si nu am gasit altceva mai bun de facut cu viata mea. Si nici pozele scarboase si nici raduleasca dezbracata nu m-au convins. Fumez.

Asta are marele avantaj de a sensibiliza organele interne ceva de speriat. Am parte de trairi pe care altfel nu le-as fi putut experimenta. Decat daca as sta in fiecare dimineata sa imi bag degetele pe gat. Sa imi irit mucoasele. Sa le fac sa arunce afara enervate imagini de cartofi plutind in grasime rece si oase de pui pe care au ramas venele. Vinete.

Da, am stomacul asa de sensibil de se simte pornind de la retina.

Si de la perisorii din nas. Parca aceia sunt de vina. Pentru tot ceea ce miros eu in jur. Ei bine, eu am perisori de capcaun. „Simt miros de om” spun, cum intru intr-o incapere. (alta decat casa mea, unde picior de om nu are dreptul sa calce. Fara sa riste sa se caiasca, dar despre asta alta data).

Fug la fereastra. O deschid. Iau o gura mare de aer. Sufar de claustrofobie. Zic cu voce pierduta. Se pare ca ai voie la boala asta. Boala de capcaun e privita suspect. Vorbesc cu omul din incapere cu nasul bagat in geam. El imprastie in jur vapori florali. Si fructati. Pe care a dat o gramada de bani. Pe care si-i arunca pe sine dimineata ca sa fie mai placut semenilor.

Nu si capcaunilor. Noua ne place mirosul de tigara. Tutun subtire cu gust de cirese. Si miros de migdale. Si de mare.

Noi, capcaunii traim numai in spatii aseptice. Lumea din jurul nostru nu are voie sa transpire. Daca ragaie este decapitata. Orice referiri corporale inseamna o declaratie de razboi. In lumea capcaunilor ne inmultim prin spori, cum zice cireasa. A, da, si ascultam Snow Patrol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s