Sa respiram impreuna

Imi doresc sa respiram pe aceesi lungime de unda. Uitati free hugs, e un act exhibitionist. Mai ales daca e vara :). Iar daca nu este, zau ca nu vad motivul pentru care mi-ai imbratisa paltonul. Si ti-ai lipi fularul de fata mea. Care are tendinta de a se irita in contact cu orice corp strain. Sa stau apoi sa ma intreb ore intregi cand l-ai spalat ultima oara. Lasa, ca stiu eu ca fularele nu se spala. Zac cu anii prin dulapuri. Pana si bicicleta o spalam mai des. Si pe asta nu o spalam de fapt niciodata.

Ups… am luat-o pe aratura. Asta ca sa intelegeti cat de dificil este sa respiram in acelasi timp, cu acelasi ritm. Da, as vrea sa respiram impreuna. Este primul pas. Odata rezolvat acesta putem sa ne relaxam. Si sa incepem sa facem si alte lucruri mult mai interesante. Sau macar vizibile, pipaibile, aratabile cu degetul, descriptibile prin niste cuvinte.

Altfel nu este posibil. Degeaba gafai langa mine tocmai cand eu imi tin aerul in piept. Nu va iesi nimic.

Credem in mod gresit ca totul porneste de la cuvinte. Dar de fapt porneste de la respiratie. De acolo le vine tonalitatea si culoarea si sensul. Din modul in care respiram atunci cand le spunem.

De la respiratie vine si reusita. Daca respiri sacadat, nelinistit, intrerupt, te-ai dus la fund. Exact ca in apa. Daca ati incercat vreodata sa invatati pe cineva sa pluteasca stiti la ce ma refer.

Dar de respiratia de la concerte ce spuneti? O multime de indivizi pe care nu i-ai vazut in viata ta care respira in acelasi timp cu tine. Magic, nu? Parca iti vine apoi sa respiri in particular cu fiecare dintre ei. Fiindca sunteti deja prieteni.

Deci sa respiram impreuna. Da, tu! Sa vedem cum se simte. Sa vedem daca se poate. Si apoi sa lasam cuvintele sa curga. Daca mai simtim nevoia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s