Apetitul femeilor pentru sfaturi

Cam 4/5 dintre textele scrise de femei contin un sfat. Ceva complicat la care nu poti raspunde singur. De cate mese ai nevoie pe zi. Daca sa iti pastrezi sau nu prietenii actuali. Ai nevoie de un rucsac sau de o geanta. Ce trebuie sa faci ca sa fii fericita.

Si nici macar unul la persoana I, care sa avertizeze astfel asupra subiectivitatii. Pentru ca sfaturile lor sunt universale. Asa si numai asa se poate proceda. Nu, femeile care dau sfaturi nu cred. Ele stiu. Si sunt atat de sigure de asta incat e musai sa iti transmita si tie. Sa stii si tu. Ce mai, suflete gingase, cu iubire de aproape.

Daca ele isi fac unghiile, atunci faptul de a avea unghiile facute este un lucru cu necesitate bun. Si cui nu ii pasa traieste in greseala si pacat. Ei, si cum poti face ca sa ii ajuti? Pai nu e complicat. Le spui ‘e cazul sa va faceti unghiile’. Atat. Pentru ca pe loc, fiindu-le revelat celorlalti unde gresesc,  se vor buluci imediat pe la manichioare.

Ce conteaza faptul ca lor nu le place sa auda sfaturi? Ca imediat li se increteste pe spate spiritul rebel? Asa ceva nu te poate face sa te opresti. Pentru ca sfaturile tale nu sunt ca ale tuturor celorlalti, adica enervante. Nu… Ale tale sunt sunt intelepciunea ultima fara de care s-ar prabusi lumea.

E, si daca ai spus ce ai pe suflet, fara o farama de persuasiune, si vezi ca lumea este rea si invidioasa si de asta nu te baga in seama, atunci… mai spui inca o data. Dar exact la fel. Eventual un pic mai iritat. Cu o voce ceva mai ascutita. Cu niste caps, cu niste culori.

A… si nu strica din cand in cand sa te miri cum sunt oamenii de prosti si nu te asculta nimeni. Si sa mai spui o data, ca poate pricep.

Si daca tot vorbim despre tendinte de comportament. Barbatii au un apetit deosebit pentru lansarea de acuzatii. Bad, bad, bad, bad boyz 🙂

Ps – sa ne distram cu Livia, care sufera numai de umor excesiv atacand doua subiecte grele – sex si valentine. hm… o banuiesc de spam…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s