Cu lumina aprinsa

Cu lumina stinsa nu m-ai placut. Desi eu ma gandeam ca ar trebui sa iti fie bine.

In intuneric spatiul este mare. Te poti desfasura fara sa te gandesti la colturi. Pana nu dai cu capul de sifonier acolo nu este nimic. Si pana nu darami totul de pe noptiera crezi ca lumea este un pat fara sfarsit menit anume sa te legene pe tine. In intuneric totul iti apartine.

Pe intuneric ma gandeam eu ca mainile iti vor simti mai acut. Asa cum se intampla in cazul orbilor care refac un contur dintr-un miros. Si o poveste de viata dintr-o intorsatura a corpului. Credeam ca desenezi si tu imagini acolo unde nu exista date palpabile. Si le pui dupa cum iti place tie si de asta sunt mai incitante decat orice altceva ar fi real.

Iar daca esti chiar interesat in intuneric ochii pot deveni  imaginatie. Sa populezi patul acela imens cu ce iti doresti – cadane, pitici cu papucii intorsi catre ciucuri ocupati cu substante elixirice, echipa preferata de fotbal care iti scandeaza incurajari, iubita din liceu care se mira rosindu-se de cat testosteron ti se joaca pe sub piele.

Dar ca sa vezi. Cu lumina stinsa nu m-ai placut. Nu cine stie ce.

Iar cu ea aprinsa insa te-ai declarat fan, arbitru, jucator, portar si sponsor. Oricare ar fi fost rolul nimic nu ar fi fost prea mult. Odata ce reuseai sa vezi cum te oglindesti in ochii publicului. Asa ca ochii si-au indeplinit rolul de a urmati uimiti fiecare miscare. Ochi care trebuiau sa faca cat un stadion intreg.

Cu lumina aprinsa trebuia sa iti desenez eu un contur al pielii. Unul de care sa fii multumit. Si sa refac din particule ale imaginatiei piticul ce-ti intinde elixirul cand se scarpina obosit in barba. Si sa dirijez ragnetele exuberante ale echipei de fotbal. Sa iau roseata iubitei din liceu. Si naturaletea unduitoare a cadanei.

Cu lumina aprinsa ai fost multumit de zecile de personaje pe care lumina stinsa ti le ascundea. Si ai oftat usurat ca m-ai gasit.

PS – acest articol ar fi trebuit sa intre in hotcity. Dar pink poodle mi l-a respins. Il va reface ea sa fie mai incitant. Va dau linkul cand e gata. Rezultatul aici.

2 responses to “Cu lumina aprinsa

  1. semintunericul face toti banii:D

  2. da, sa ne intalnim undeva la mijloc 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s