Criza ne face mai comunisti

Stiu, este vreme urata. Si mai este si criza. Barbatii uita sa se mai barbiereasca. Si femeile sa doarma noaptea.

Ni se previzioneaza o lunga perioada in care vom trai prost. Atat de prost incat ni se vor schimba toate valorile. Nici gand sa mai visezi la rochii cu buline. Nu… e rusine. Nu ai auzit ca este criza? Acest interes nu arata altceva decat ca esti o fiinta superficiala. Noroc ca vine criza si iti da una peste bot sa te invete minte.

Trebuie sa te intorci la lucrurile simple. Spune, dar sincer, cand ai mirosit ultima oara o floare? Cand ai zambit unui copil? Aici este esenta vietii. Si daca ramai suficient de sarac incat sa nu mai alergi dupa excursii in strainatate si case te faci si tu om. Inveti sa apreciezi lucrurile cu adevarat importante. Ca nu totul este competitie. Si ceea ce este cu adevarat bun vine in resurse nelimitate. Si cu totii ne putem bucura de ele.

Scuzati-mi va rog sensibilitatea exagerata, dar ce punct de vedere comunist. Si ma intreb sincer daca voi, cei care spuneti asta, sunteti chiar intregi la minte. Noi inca nu avem clasa de mijloc. Si acces la educatie de calitate si oportunitati mai greu. Asa zic si eu, sa ne bucuram ca o sa li se dea in cap si astora care ar mai reusi sa schimbe marea asta de ignoranta in care ne scaldam. Sa fim toti la fel, ce mama ma-sii!

De cealalta parte a asprimii vremurilor privesc crizatii. Ei au inlocuit pacifismul tamp cu seriozitatea bataioasa. Nici gand sa se apuce de mirosit flori, ci cadavre. Jubileaza deasupra adversarului cazut care inca mai misca. Si cine este adversarul? Cum cine, toata lumea! Se ia facaletul din cui si se face bici de alungat mustele de pe… in fine, stiti voi la ce trag mustele.

Iar in tot acest timp eu sunt disperata ca nimeni nu se mai joaca. Ideile au inghetat in asteptarea unor vremuri mai bune. Orice este ori riscant ori pierdere de timp. Nici inainte nu excelam cine stie ce prin inovatie, dar acum chiar ca imi vine sa casc. Te pomenesti ca maine ma prinzi mirosind flori!

4 responses to “Criza ne face mai comunisti

  1. Din pacate criza ne face sa fim ceea ce suntem. E doar un revelator, uitati-va bine!

  2. Mimi e mai calma si mai optimista ca niciodata. Probabil ca e in stare de soc :))

  3. Eu ma mai joc, dar obligata de imprejurari, ma joc doar cu jucarii primare:)

  4. Ce bine ca m-am barbierit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s