Vorbim mai incolo

Am sa iti spun ceva deosebit de important. Imi sta pe limba tocmai de acum trei zile. Si simt ca va face relatia dintre noi ceva autentic. Ca si cum verbele mele ti-ar potenta substantivele. Si de aici vor iesi niste adjective si complemente noi pe care sa ne construim propriul limbaj al semnelor. Vom ajunge la o conversatie numai in esente. Unde o privire spune o poveste. Si o inclinare a capului este o demonstratie logica in 12 pasi.

Candva, cumva, trebuie sa ajungem acolo. Da, ai citit bine. Trebuie.

Se va intampla in asa fel incat vom sta la o masa unul in fata altuia si nu ne vom spune nimic. Mai exact asa vor crede ceilalti. Pentru ca tu vei sti in ce moment imi privesc eu cu mai multa intensitate degetele. Si imi vei raspunde incheindu-ti un nasture la camasa. Ceea ce inseamna ca e momentul ca eu sa cedez. Iar daca apoi il deschei imediat la loc inseamna ca apreciezi gestul si primesc ceva la loc.

Dar pana la aceasta vorbire simplificata e cale lunga. Si e cazul sa vorbim articulat. Cum am fost invatati ca se face pe la un an. Si ceva. Sa vorbim mult. Prostii. Chestii neimportante. Ce fel de pomi fructiferi aveau bunicile noastre in curte. Si lucruri importante. Chestiuni grele. Care trupa de rock alternativ merita vazuta live. Si in ce oras din Europa. Si lucruri enervante. De ce ar trebui tu sa faci ca mine. Si nu invers.

Si apoi trebuie sa ne certam. Da, ai citit bine. Trebuie. Ca sa stabilim gesturi. Cu care ne vom potenta toate viitoarele conversatii. Ca sa avem ce argumente sa aruncam la inaintare atunci cand vrem sa ne strangem cu usa. Iar in final sa ajungem pana la a ne certa numai dintr-o ridicare de sprancene. Asa cum fac toate cuplurile trainice. Acelea care nu isi mai spun un cuvant cu lunile. Dar se duc civilizati si bine imbracati la toate petrecerile de familie. Impreuna.

Simt ca am sa iti spun ceva deosebit de important. Si nu ma las pana nu imi dai un raspuns exhaustiv. Te voi intrerupe de zeci de ori. Ca sa ajungem la folosirea primara a cuvintelor. Ca sa intelegem ce inseamna pentru tine picior si pasare si perete si patima si privire si parere si petrecere, pamant, placere, priveghi, partener, promiscuu, pulometru.

Trebuie sa trecem asa prin tot vocabularul. Da, ai citit bine. Trebuie. Uite, chiar acum am pregatite vreo 20 de discutii esentiale. Ma intereseaza parerea ta. Va fi pe viata si pe moarte.  Dar uite ce pahar misto de inghetata. Ok… lasa, vorbim mai incolo. Pentru ca trebuie. Neaparat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s