La 4 dimineata

Lumea se vede mai calma. Este timp pentru cam orice iti trece prin cap. Facut in ritm de vacanta. Cu ochii pierduti pe pereti in visare. Sa apuci sa faci lucrurile intr-un mod care sa te multumeasca si pe tine. Trecand prin toate etapele.

De la cautare, la idee, la speranta, la stres, facut ceva si pus deoparte, mancat o banana, scris o litera, citit inca 15000 scrise de altii, mai schimbat o litera, o forma finala si inca una, pus la vedere, stat cu inima chircita. Si, in final, realizarea ca este vorba despre o mica farama. Si ca ar mai fi inca vreo 20.000. Spuse cu aceeasi incrancenare. Ca si cum ar fi unicat.

Eu nici dupa atatia ani de online nu reusesc sa fac lucrurile pentru trafic/recunoastere/pozitionare etc. Desi stiu cateva lucruri si subiecte care ar prinde. Si moduri de abordare. Iar daca mi se intampla sa o fac fiecare critica este o subliniere a faptului ca nu a iesit bine pentru ca nu ‘am simtit’ lucrul respectiv. Si atunci mi-au scapat detalii. Sau poate abordarea nu a fost chiar cea mai fericita. Sau poate nu am mers suficient de departe. Sau am spus prea multe nelasand loc pentru joaca. Sau… de fapt exista atatea moduri in care poate esua o incercare incat nu are sens sa incerc sa le amintesc aici.

Din aceasta cauza ma mira atat de tare consultantii. Cei care vin si spun – trebuie sa faci asta ca sa ai succes. Iar cel care ‘trebuie’ sa faca nu simte lucrul respectiv. Mai implementeaza mecanic, mai copiaza pe altii. Consultantul isi mai rupe 5 minute pretioase si mai schimba o virgula. Desi el stie ca ar trebui schimbat tot textul. Numai ca asta e greu de explicat. Ar trebui sa o faca cu propriile maini. Si el nu are timp. Fiindca este consultat.

Si cu cat este mai consultant, cu atat este mai departe de actul producerii. Si cu atat devine mai de carton, mai siliconat. Un specialist in vorbire. Un automat de indicat vina conform unor norme ce tind sa ignore particularul. Vina altora, desigur. Intr-un mod logic si corect, dar la fel de artificial.

In ultima vreme consultantii si cunoscatorii au aparut mai peste tot in online. Specialisti in problemele altora. Orice probleme, de orice natura. Ei pot veni sa spuna cum se face. Si ne umplem de rezultate banale si monotone. De lucruri facute pentru ca trebuiesc facute.

La 4 dimineata mie imi e tare mila de consultanti. Si i-as trimite pe toti in vacanta fortata. Sa se mai gandeasca.

One response to “La 4 dimineata

  1. dasiprimeste

    Dana, mi-a zis multa lume ca de ce nu ma fac eu consultant, intr-o directie anume in care stiu eu sa consult. Dar si mie mi-e mila de consultanti, asa ca l-am trimit pe al meu, consultantul din mine, in vacanta pe viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s