Deci de aia…

Din fericire am twitter. Si pe twitter sunt niste oameni. Care stau cu ochii pe lume. Si sesizeaza lucruri. Ce mie imi scapa. Avand probleme mai complicate – pe plaja carei insule sa ma duc de 1 mai, daca ma duc in ce masura sunt un porc, cat de funny ca pisicul meu si-o trage cu o pisica plusata, ce sa mai inventezi la site daca nu ai programator. Si altele asemenea.

Dar ei, ceilalti, stau cu ochii pe lume. Si incep dintr-o data sa tipe pe twitter – e revolutie. Tipa suficient de tare incat sa dau pe un site, doua de stiri. Refresh twiter. Acum tipa si mai abitir. Vai doamne, ne creste traficul. Ne cad serverele. Times se baga si el in seama. Uitand ca traficul sau provine din faptul ca a prezis acum 2 ani ce se intampla acum. Fiindca realitatea inchipuita nu este chiar asa de paralela.

Ma cuprinde responsabilitatea. Simt ca trebuie sa fac si eu ceva pentru revolutie. Ca de aia e revolutie, sa participam cu totii. Nu e ca la vot, unde poate sa nu iti pese. Daca nu participi la revolutie chiar ca esti iresponsabil. Asa ca ii spun AdineiE revolutie. Cu un ton panicat. Ea e calma. Stai sa termin articolul despre genti si ma uit.

Colegii de la times, asa cum e propice pentru orice publicatie de stiri in toiul evenimentelor, discuta despre vremea de afara. Asta ma relaxeaza. Si propun sa parodiem intalnirile live de pe hotnews. Analizam daca vrem mai degraba sa ii punem intrebari lui doamne-doamne sau lui Becali. Ne impacam acceptandu-i pe amandoi.

Intre timp e revolutie. Asa ca ma mai duc pe un link al lui Costin. De data asta e catre protv. Unde cica privim revolutia in direct. Fara sonor lucrurile par la fel de casual ca la mine in birou. Mai sunt unii care fac poze. Unii care zambesc si privesc. Doar ca este un foc mare in mijloc.

Trebuie sa fie cativa care dau si mesaje pe twitter. Ca la job. Probabil mai calculeaza si traficul. Ca doar e timp. Nu e ca si cum… Nu e ca intr-un film, unde lucrurile se coordoneaza si comaseaza ca sa iasa cat mai dramatic. Realitatea spune ca se poate si revolutie casual.

Realitatea e baroca. Si de aia sunt si eu. In caz ca va intrebati.

2 responses to “Deci de aia…

  1. Pingback: Revolutia, noi campuri de lupta | Lamaie. Spicy and fragrant.

  2. Pingback: Moldova 1.0, Chisinau 2.0 | Sorin Tudor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s