Viseaza pentru mine

Ati putea spune ca aceasta este activitatea cea mai placuta oamenilor. Stiti, caii verzi care obisnuiesc sa pasca pe pereti. Si care exercita o fascinatie ce intrece cu mult numararea dubioaselor oi ce sar gardul. Dar nu este chiar asa. Nici cu caii nu este prea usor.

Visele astea presupun un efort mult mai mare decat sa faci parturi si sa te scarpini la ceafa in timp ce bei o bere. Desi pe termen scurt satisfactia primita este tot pe acolo.

Ba cu visele poti iesi chiar pe negativ. E adevarat ca ti se plimba ceva adrenalina prin degetele de la picioare. Fiindca in vise casele stau pe piloni lungi si subtiri cu capiteluri dorice. Si cat vezi cu ochii este numai o mare limpede si lina, plina de delfini. Problema este, desigur, cand sari sa faci o baie. Fiindca poti avea neplacuta surpriza sa realizezi la aterizare ca te afli de fapt pe un sol cam stancos. Care nici macar nu a avut bunul simt sa isi slefuiasca pietrele, sa nu te intepe.

Este nedrept, ati putea mormai dezamagiti de un asa plan divin pentru faptura noastra telurica. Si sa incercati sa rezolvati problema aruncand un ochi in jur. Sa vedeti cine mai este dispus sa viseze. Pentru voi si in locul vostru. Si apoi sa va faca conferinte in care sa va explice.

Cum arata casa de pe pilonii vostri. Incarcati de afise cu toate concertele din lume. Pe care soparle vegeteaza muscand de nas cantaretii favoriti. Sa va scoata perdelele de la ferestre. Si sa le inlocuiasca cu caleidoscoape. Pentru ca simt ei ca va reprezinta mai bine. Sa va bata trepte in aer ca sa nu va zgaltaiti cand pasiti in lume. Ca sa va vedeti visul de jos in sus. Dar mai ales sa le testeze primul pe toate, ca, daca ceva e in neregula, sa isi juleasca el pielea. Si nu tu gandul.

Si tot asa. Minim o conferinta pe seara. In care lucrurile sa capete contur si greutate. Pentru ca pe un vis nu il poti lasa de izbeliste. Ca pe ametitele alea de oi ce sar gardul. Si tu sa casti a lehamite de o asa repetitie. Si sa te intrebi la ce draci ti-o fi trebuit. Cand e asa de simplu sa bei o bere, sa faci un part si sa te scarpini dupa ceafa.

Spuneti si voi daca nu este totul deosebit de bine conceput. Mie imi pare ca da. Dar vorbeste lumea ca deasupra mea tuna si fulgera incontinuu. Asa ca, hm…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s