Blestemul camasii albastre

Oriunde lucrezi trebuie sa ai o camasa albastra. Este insemnul ca trebuie sa dai bine in sens oficial. In fata unui superior. Aha, sper ca v-a enervat si pe voi cum suna asta.

Unii isi poarta camasa din dotare cu mandrie. Si mananca inca imbracati in ea in seri tarzii de vara, pentru ca nu le-a ajuns toata ziua. Chiar si daca este week-end. Pentru o intarire a impresiei generale de bunastare data de business-uri serioase raspund des la telefon. Si vorbesc tare, sa auda si coana Veta de la masa mai ascunsa dupa colt. Cu voia dvs, eu.

Camasa albastra este insemnul ca orasul nu te-a scuipat acolo unde nu trebuie: paznic la fabrica de tractoare sau sofer de autobuz. A, stai parca mai nou si acestia poarta. De cand ni se spune in difuzoatre ca suntem parteneri la calatorie. Si cat sunt ei de incantati sa conlucram impreuna la o calatorie placuta. Stati sa imi sterg o lacrima. Asa.

Camasa albastra este dorita. Nici nu ar avea cum altfel. Vine insotita de tot felul de nume pompoase: Responsabil cu ajungerea la destinatie, Imputernicit superior cu sanatatea geamurilor, Analizator tehnic de vise pecuniare. Care apar in partea de jos a oricarei foi pe care ai cinstea de a o semna. Sa inteleaga cei care vor citi ca nu au de-a face cu un oarecine. Camasa albastra iti da o identitate clara.

Si cu prestanta asa obtinuta poti aparea in lume. Angajatii de la Renel impresionati iti vor mai acorda inca 3 luni de rate la plata pe ianuarie, camasa albastra cu sani de la masuta de vizavi iti va flutura din esarfa, chelnerul iti va tine scaunul cand te vei aseza. Maruntisuri. Dar cand esti in camasa albastra toate lucrurile merg mai bine.

Importanta este atitudinea. O atitudine pozitiva atrage binele. Doar prostii ofticosi cred ca este numai asa, o vorba. Intri, saluti, zambesti, iti aranjezi gulerul la camasa albastra si lucrurile sunt rezolvate pe trei sferturi. Seful, in camasa albastra iti apreciaza atitudinea si te lasa in pace. Iubita da mai bine cu fierul pe la cute daca e vorba de camasa albastra. Pana si radioul rasuna mai tare si cu muzica mai buna.

Camasa albastra te transforma. Te face un om mai bun. Mai impacat. Mai fericit. Daca s-ar face studii s-ar demonstra ca purtatorii de camasi albastre traiesc cu 20% mai mult decat ceilalti. Totul este sa nu i te opui. Pentru ca adevarul este ca fara camasa albastra chiar nu esti nimica.

Am un singur sfat pentru toti cei care au citit pana aici: dormiti in camasi albastre!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s