Problemele se rezolva de la sine

Este criza. Probabil ati auzit si voi aceasta veste. Nu aveati cum sa o ratati. Ei bine, si pe acest fond de incrancenare mai mare ca de obicei, a aparut o specie de oameni pe care inainte ii intalneam mai rar – cei care spun ca problemele se rezolva de la sine.

Si nu vorbim aici de melancolici muribunzi care cred ca se rezolva fiindca vor ajunge o mana de oase si tarana. Si atunci nu vor mai avea nicio problema. Nu, problemele se rezolva aici, in aceasta viata. Ba chiar suficient de repede astfel incat sa apuce sa se bucure de ce-a iesit.

Ei se comporta exact ca orbii care ridica bastonul cand trec pe unde o fi – ii pazesc ceilalti. Deci problemele se pot rezolva si fara sa faci tu vreun efort. Totul e sa ai un pic de curaj. Si ceva inconstienta. Pentru ca… hm… asa cum tu nu vezi, e posibil ca si reciproca sa fie valabila. Tuturor ne mai scapa cd-ul pe jos si ne aplecam sa il luam tocmai cand increzatorul in soarta trece strada. Bine, nu tuturor, unora, dar e suficient.

Eu imi inchipui ca specia asta de oameni care cred in soarta buna ce le ia stresul de pe umeri pur si simplu au clacat. Si nu mai au chef sa se gandeasca la lucruri negative. Si isi fac planuri de plaja pe timp de ploaie. Fara sa ridice degetul nici macar cat sa deschida umbrela. Ca sa se pazeasca de rafalele mai mari.

E posibil sa fi dat peste prea multe lucruri negative. Sau sa fi pretins ca fac mai mult decat pot duce. Si acum dau in extrema cealalta. ‘Nu aveti ce face, trebuie sa ma paziti. Ca uite, eu nu misc un deget. Si daca nu va ocupati voi sa imi fie mie bine nici voi nu o veti duce extraordinar’. Ceea ce, macar pentru o perioada, este perfect adevarat. Daca vezi ca cineva este iresponsabil incepi sa il pazesti tu. Macar pentru inceput.

Ii vezi zambind fericiti. Cum nu au mai fost de mult. Si cheltuind fara sa isi puna vreo intrebare. Si intrevazand cel mai roz viitor. Si mirandu-se ca au fost atat de prosti incat sa nu realizeze ca lucrurile sunt, de fapt, simple.
Huh? Cine se mai inghesuie, nu pot fi chiar atat de multi pe felia ‘problemele se rezolva de la sine’. Mai sunt in Bucuresti doar 10 locuri disponibile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s