Sa dam la saiba

Pe pagina de media a aparut o noua sectiune. Cu joburi. Si Ringier care cauta oameni pentru un site adresat femeilor. Si pentru editia online Libertatea. Le-am citit, ca deh, sunt mereu curioasa cum isi organizeaza altii departamentele.

Si ei, well, i-au pus in patratele. Bine delimitate. Ca si cum ai cumpara niste robotei. Cel putin asa mi se pare mie. Ai redactori (preferabil unii care se pricep la anumite domenii, desi, deh, orice femeie poate sa scrie despre treburile femeiesti :D), ai coordonator de proiect (mi-a placut mult sarcina de a concepe rapoarte saptamanale de activitate si cerinta de a avea simtul umorului si nu oricum, ci bine dezvoltat. cred ca se completeaza cumva), ai online moderator (adica specialist in spam finut pe retele sociale), ai brand manager, ai seo specialist.

Ok, sunt niste oameni seriosi. Nu stiu ce mi-o fi venit sa rad asa de ei. Cred ca o sa faca un super site. Ma mir ca le lipseste redactorul sef, dar e online, nu trebuie sa ne incurcam in detalii din acestea. Bine, sa ma potolesc, probabil ca toti marii publisheri sunt organizati asa. Si sa va povestesc cum vad eu o buna echipa de publicatie online. Dupa care puteti sa ma trimiteti lejer si argumentat in epoca de piatra.

Eu zic ca in online trebuie sa ai o echipa formata numai din coordonatori de proiect cu abilitati dezvolare brand si ceva cunostinte seo. Sau ca macar asta ar trebui sa fie dezideratul. Altfel pur si simplu ai o echipa formata din oameni care stiu mai putin decat stie un blogger bunicel si care impreuna, daca reusesc sa comunice bine, reusesc sa faca cam cat acesta. Si asta pentru ca in online se lucreaza mai ales pe proiecte, chit ca toate proiectele la un loc formeaza o publicatie unitara. Iar prin proiect poti intelege ce vrei – sectiune noua, alt unghi de abordare, facilitati pentru user etc. Acesta este mare avantaj al internetului. Ca permite usor testari, ajustari. Adica iti permite sa incerci.

Si cum sa incerci cu oameni bagati in casute si cu taskuri din care nu au cum iesi?

Dar probabil ca nu stiu despre ce vorbesc. Sa ne organizam, zic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s