Gura pacatorului fasole mananca

Anul acesta a iesit la iveala adevarata mea natura, cea a persoanei care se multumeste cu mancaruri simple. Mai exact sunt fan fasole. Iahnie de fasole cu costita vad in fiecare zi in fata ochilor. Sau fasole batura care are in centru ceapa prajita cu un pic de suc de rosii.

Am sters de pe lista toate restaurantele straine. Nu stiu ele ce este fasolea. Si sunt mult prea sclifositi, cand papile gustative in plin frig nu au nevoie de mai mult de atat. Bine, mai au nevoie si de ceapa rosie. Pe care inca nu o sfarm in pumn, dar probabil nu mai este mult pana acolo.

Intr-un asemenea ritm de dezvoltare catre mancare taraneasca ma si vad ca va parasesc. Si o sa ma indrept catre o coliba ce se lauda cu doua straturi de vrejuri de fasole, cateva gaini si o gradina de ceapa. Rosie.

Pana sa imi iasa acest plan iau la rand toate restaurantele din Bucuresti, in cautarea mancarii de fasole perfecte. Am mancat fasole cu boabe mici ce stateau cuminti pe farfurie intr-un sos aproape transparent. Si fasole cu boabe mari, fierte mult, sfarmitandu-se in sosul dens. Fiecarei retete parca ii pot aduce ceva imbunatatiri. Iar ciorba de fasole, wow!

Si in aceasta seara tot sa mananc fasole planific. Nu stiu unde exact. Aveti vreo recomandare?

Pana atunci ma chiombesc la mancarurile cu fasole de pe dietetik. Eul meu cel nou face ravagii😀

supa_fasolefasole_rosiifasole_neagra

UPDATE:

La White Horse au fasole cu carnati. Fasole gatita in stil romanesc, cu boabe mici si cu sos ce contine ceapa si morcovi. Carnatii seamana cu cei oltenesti. Destul de bun, numai ca nu stiu de ce, jumatate de farfurie e umpluta cu cartofi prajiti😦. Se gaseste pe la 200 si ceva de mii. Si nu au vin fiert.

6 responses to “Gura pacatorului fasole mananca

  1. Ma bucur sa vad ca avem un nou iubitor de fasole in clubul select al gurmanzilor.
    Keep it that way🙂

  2. La Misto – au fasole delicioasa sub toate formele : lichida, solida si pastoasa🙂

  3. ah, unde vine mai exact?

  4. Si eu sunt fana fasole, mai ales cu muraturi parguite. Supa de fasole e preferata mea. Pacat ca in oras retele sunt cam…alterate, ca sa zic asa. Mie imi place fasolea facuta de mama.

  5. Cea mai tare fasole batuta o gasesti la Muzeul Taranului. De-a dreptul bestiala, si costa doar 9 lei!😉

  6. La MTR au o fasole batuta aproape ca acasa. Si eu gatesc una bestiala. Te invit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s