O cireada de oamenii simpli

Poate ati crede ca oamenii simpli sunt antonimul oamenilor complicati. Adica cei care au o mana arsa si una intreaga, un ochi verde si altul albastru, sunt bancheri insa preocupati de latina, nu au terminat 8 clase dar se lauda cu o cultura enciclopedica etc.

Oamenii simpli sunt insa toti cei care nu au microfonul la un moment dat. Ceea ce inseamna ca fac parte dintr-o cireada de fiinte lipsita de mari capacitati intelectuale sau cunostinte. Motiv pentru care stau pe scaune si asculta cu gura cascata, nereusind sa discearna decat 12% din bogatia mesajului trimis de omul cu microfonul.

Acesta se uita in ochii lor umbriti de prostie genetica si isi ajusteaza discursul simplificandu-l pana la a incorpora numai o urma de idee ‘voi, oamenii simpli, nu aveti acces / nu stiti / sunteti fraieriti / aveti asteptari gresite / ar trebui sa multumiti’. Adica indemnuri, nu dezbateri. Acelea fiind mult prea complicate pentru niste creiere simple.

De la vorbit la microfon nimeni nu se da inlaturi. Asa ca suntem pe rand oameni simpli fata de scriitorul care lanseaza o carte, fata de cineva care expune cum a creat un #tag pe care l-au folosit 20 de oameni, fata de compania de cablu sau blonda platuroasa ce si-a filmat iubitul in timp ce se scarpina la . Suntem oameni simpli pentru autoritati si vedete, pentru vorbitori de ocazie si reprezentanti de companii, pentru bodiguarzii metrorex sau creativi din publicitate.

Formam pentru ei o cireada amorfa cu o directie impusa din afara. De catre ei, oamenii cu microfoane. Nu stim sa vorbim, doar facem muuu cand ne doare. Nu ai ce sa ne ceri. Si nici ce sa ne reprosezi. Totul e sa nu iesim din rand, ca sa creem probleme aiurea.

Nici nu e de mirare ca asta este nivelul discursului de la noi, daca toti cei care vorbesc nu vad in jur decat oameni simpli. Nicidecum egali sau parteneri. Daca ma mai numeste cineva om simplu de ziua de azi cred ca imi strang suratele bovine si ii bag microfonul pe gat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s