Timp de calitate

Cine nu este enervat de aceasta expresie sa ridice mana sus. Si apoi sa se duca la bucatarie sa isi faca un ceai sau sa trimita mai departe emailuri din acelea cu ‘vei fi blestemat pana la a 10-a generatie daca nu dai la 7 prieteni’ pentru ca oricum iese in castig.

Timpul de calitate este ca si barbatul adevarat, o chestiune rara, trebuie sa muncesti ca sa il ai. In rest nu te bucuri decat de timpi nu chiar asa de placuti in care ti se intampla sa calatoresti sau sa inveti ceva nou la job sau sa mergi cu tramvaiul inspre Muncii. Momente in care tu nu mai esti tu, ci doar un corp folosit in mod parsiv si miscat dintr-o parte in alta, actiuni neindoielnic dubioase.

Timpul de calitate este o stare de bine in care ajungi la insasi esenta vietii. Deci este o stare de iluminare in care intuiesti chiar daca nu poti verbaliza motivatia suprema pentru care te-ai nascut. Nu exista o reteta exacta  a ceea ce trebuie sa faci in timp ce experimentezi absolutul. Unii dintre noi mai grobieni, sau indragostiti de propriile scurgeri il petrec scobindu-se in nas. Altii joaca fotbal cu o cutie de conserve in ghena aflata in plina natura pe malul Prahovei. Eu tocmai ce am aflat ca ajung la starea paroxica de intelegere mangaind pisicul roscovan Musetel care s-a gandit sa fie generos si sa imi ofere cativa timpi de calitate in momentul in care mi s-a asezat in poala. Iar acum toarcem amandoi grrrr grrr ce bine este sa traiesti.

A trecut cam o luna de cand Musetel nu mi-a mai facut aceasta favoare stramband din nas a dispret la orice incercare a mea de a-l lua in brate. Motiv pentru care in sfarsit reusesc  sa inteleg de ce de timpi adevarati  au parte mai ales persoanele divortate care o data pe saptamana petrec doua ore de calitate cu propriile progenituri. Sau persoanele care nu au o mana. Sau alte lipsuri, printre care le putem enumera si pe cele mentale. Dupa cum arata cateva filme devenite celebre.

Ceea ce va doresc si voua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s