Ce este rau cu banii?

Mami as vrea o inghetata, ii spune fetita de 5 ani doamnei cu inalte valori morale care o considera pe copila lumina ochilor ei.

Asta e mercantilism, raspunde doamna inteleapta. Puisorul meu, tu trebuie sa pretuiesti valorile spirituale. Si nu sa te strici la stomac cu astfel de dorinte nedemne de tine. Lasa-i pe barbati sa se gandeasca la bani, ca ei sunt niste barbari .

Si nedemne au ramas si casa si masina si yahtul si plecarile in vacanta si studiile in strainatate. Si orice alta forma de consum, ca daca nu am consuma am fi mult mai fericiti si mai liberi. Nu ne trebuie nici rujuri, nici carti, nici bilete la teatru, nici plimbari cu taxiul, nici mese la prieteni, nici rochii, nici plasme, nici… Daca nu am avea nimic am fi liberi sa…

Si uite aici vine partea extrem de complicata, pentru ca orice ti-ai dori sa faci costa una alta. Iar spiritualitatea asta e tare gaunoasa daca nu te indeamna sa misti fundul ca sa faci ceva concret. Cum ar fi sa-l inveti pe amaratul ala de copil ca e f ok sa isi doreasca o inghetata. Si o poate obtine daca depune efortul x. Pentru ca altfel nu va avea altceva decat vorbe aruncate in vant ca sa se perie in timp ce se bucura de resturile aruncate de cei ce au indraznit sa isi doreasca una alta. De la o inghetata la un chiosc de inghetata si apoi o fabrica de inghetata si apoi un imperiu.

Cu alte cuvinte dorinta e sanatoasa. Vizualizarea obiectului dorit e benefica. La naiba, ca o sa ajung sa recomand carti de self help!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s