Oare cum traiesc oamenii care sunt offline?

De cand am descoperit internetul am avut mare grija si m-am inconjurat numai de oameni care sufera de eruptii de piele in momentul in care le pica netul. Oameni care pricep ce e ala blog. Si cum un nr de comentarii mai mare te poate face fericit si cu chef nebun de sex. Si cum un RT de la o anumita persoana echivaleaza cu luarea licentei dupa 4 ani plictisitori de studii.

Iar pe ceilalti, necunoscatorii, ii vad doar de 3 ori pe an, la sarbatori obligatorii ca Pastele si Craciunul. Fiindca uite asa, mare de tot s-a facut prapastia intre noi, fiecare stie si face altceva. Cum este de exemplu sora mea, care imi da forward la un email cu o poza funny la 5 zile dupa ce eu o vazusem deja, gratie twitter. Pai daca ei sunt asa in urma nu avem cum discuta!

Dar exista lucruri mult mai grave decat lanturile de mailuri funny corporate vs twitter. Eu nu inteleg cum stabilesc acesti oameni, care stau departe de net ce se intampla in lume. Asteapta sa ii sune un prieten, ca poate accidental afla ca a fost cutremur in Haiti? Se uita la stirile acelea imbecilizante de la TV?

Acum sa nu ma banuiti de cine stie ce elitism. Insa daca iti lasi creierul sa fie mangaiat si zguduit numai de ceea ce unii destepti au conceput si pentru tanti Floarea cu 4 clase primare, atunci… deh. Si asta ani de zile. Poate iti mai cumperi in weekend o revista din aceea cu coperti lucioase si cu titluri bombastice ‘Evolutia pietei imobilirate pana in 2020’ si ‘Cei mai importanti lideri ai lumii. Prognoze ale unui nou razboi’, dar o astfel de scanare cu greu mai poate salva ceva. Si nu ca ar fi esential sa stii in fiecare secunda ce face toata lumea, dar nu ai cum iesi bine daca iti limitezi sursele numai la 3-4, si alea concepute asa, pentru toata lumea si nu pentru nisa din care tu faci parte. Ca sa nu mai vorbesc ca toate stirile cu adevarat importante pentru viata ta nu iti ajung la urechi decat sub forma de barfe.

Ca sa nu mai spun si de relatiile pe care poti sa le ai. Cativa colegi de facultate, daca nu au plecat in alta tara. Cativa colegi de la job, insa cu mare grija, doar se stie cat de periculoase pot deveni acestea pentru linistea ta. Nasii si finii, daca esti mai traditional. Si gata, s-a inchis cercul. Pe cand daca ai internet numarul de persoane cu care poti sta de vorba, cu care poti schimba idei si care sa aiba aceleasi interese ca si tine este nu de 100 de ori mai mare, ci de 1000 e ori. E adevarat ca nu poti decat cu putini dintre ei sa ai relatii ‘de suflet’, dar asta nu pentru ca nu ai avea de unde alege, ci pentru ca si daca te-ai ocupa numai de asta nu ai putea face fata tuturor oamenilor interesanti la care poti fi expus.

A trecut atata timp de cand netul face parte din viata mea, cam 10 asa, incat imi este imposibil sa inteleg cum reusesc sa traiasca ok cei care il acceseaza numai cand isi cauta bilete de avion. Cum reusiti?

8 responses to “Oare cum traiesc oamenii care sunt offline?

  1. Pentru fericire cu chef de sex!

  2. Sunt online din 2002 . Cand sunt offline pentru o perioada mai lunga de timp ma simt singur,emo…
    Cei ce traiesc offline sunt deconectati de tot ceea ce inseamna upgrade,tehnologie, sunt acei oameni ce platesc preturi 2010 pentru tehnologie so 2006, sunt acei oameni care sunt fericiti cu adevarat, care traiesc in ignoranta si care se bucura de pamant, de apa, de aer, de soare, vant si ploaie!

  3. nu e cam bucolic asta cu se bucura de aer, soare… Se bucura cat ma bucur si eu, ca nu doar taranii sunt departe de online. de fapt este asa o patura mare de oameni cu bani si care sunt inchisi toata ziua intr-o camaruta ca sa produca si mai mult.

  4. Spre deosebire de tine, de mine si de ceilalti 1.000.000 de oameni dependenti de net mai sunt vreo cateva milioane care nu-si vad capul cu cresterea si educarea copiilor, alte cateva milioane satui sa se mai benocleze intr-un ecran si alte cateva milioane care ies pe bancuta din fata casei sau blocului si privesc linistiti la trecatori sau vorbesc despre aceleasi lucruri ca si ieri, ca si alaltaieri. Si sunt mai sanatosi decat noi.

  5. cred ca depinde foarte mult de prioritatile pe care le ai: ce vrei sa faci/unde vrei sa ajungi. daca pentru tine ca individ e important sa iti dea RT cineva important that’s fine. chiar nu conteaza ce e atat timp cat te motiveaza si te face/mentine fericit.

  6. 🙂 banuiesc ca nu astepti raspuns la intrebarea „cum reusiti?”, dat fiind faptul ca cineva care ajunge aici e clar ca foloseste netul pentru mai mult decat a-si lua bilete de tren.
    Mie mi se pare trista situatia pe care o descrii tu… e ok sa folosesti netul si sa accesezi cat mai multa informatie, dar este o linie foarte fina intre informatia utila si cea inutila.. Si cand vad adolescenti incapabili sa lege 2 vorbe coerente pentru ca isi impart viata intre mess, retele sociale, blog, etc, ma cam ia groaza.

  7. @mihai pai ce anume este nesanatos la noi care sa vina din faptul ca nu mai stam pe bancuta?
    @mircea fiecare intelege cat poate. unii se opresc la poanta altii merg la intrebarea reala
    @binchen ce legatura are lipsa de educatie cu internetul? cand eram eu copil erau la bloc o multime de plozi incapabili sa lege doua vorbe. si nici urma de net atunci.

    nu neg ca sunt tone de prostii pe net, dar este mult mai bine sa fie acolo informatia. si daca ai suficient timp sa o cauti. in loc sa fie numai un numar de resurse pe care sa le poti numara pe degete.

  8. are legatura, atata timp cat nu folosesc internetul pentru a citi chestii utile, ci doar pentru jocuri, messenger, hi5 si mai stiu eu ce.

    Inal doilea rand ma repet, mie mi se pare periculos locul important pe care il are netul in viata noastra: pentru orice, fuga la google, inghitim tone de informatie si stiri (eu sunt abonata la 10 feeduri de stiri, si jumate din ce citesc, chiar si in diagonala, nu ma ajuta cu nimic decat imi papa niste minute) si cand nu avem conexiune suntem pierduti pentru ca pur si simplu nu mai stim ce sa facem offline. Seara cand vin de la birou deschid calculatorul si imi fac de lucru si ma intreb cu mirare cum imi petreceam serile cand nu avem internet? Cred ca mai placut si mai sanatos totusi… Twitterului i-am spus un nu hotarat:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s