Cum ajungi sa lingusesti

Sa auzim, cui ii place sa se aseze in genunchi si sa isi puna nasul in partile mai joase ale altcuiva? Nimanui (nu va ganditi la prostii, acesta este un text serios). Dar sunt unii dintre noi care o fac fara sa fie invitati. Si adesea si fara sa fie constienti ca din acea pozitie toata treaba incepe sa puta.

Nu iti place. De ce o faci atunci?

Pentru ca te crezi neputincios. Tu nu ai nicio putere. Toate depind de cel pe care te pregatesti sa il lingusesti. Eheii… daca lumea ar fi fost corecta nu ai fi fost pus in situatia asta. Ca stii tu ce iti poate pielea. Dar pana se da cezarului ce merita ii mai dai si ce este al greierului.

Pentru ca te crezi prea bun. Intre tine si actul lingusirii este o distanta imensa iti spui. Nu, tu nu lingusesti din lipsa de caracter. Ci din prea multa inteligenta. Care profita de lipsa de caracter a celui lingusit. Daca asta merge mai repede si mai bine prost sa fii si sa nu profiti.

Scuze, scuze…

Desigur, aceasta este fata de sine cea mai folosita scuza a celor care lingusesc si sunt constienti de asta. Numai ca ea nu merge decat in cazul unei complicitati. Cei care asculta scuza sunt constienti si de capacitatea ta si de lipsa de capacitate a celuilalt. Dar cat de des se intampla asta? Foarte rar.

Si atunci scuza in fata celorlalti merge pe linia – dar eu nu lingusesc. Sunt numai extrordinar de incantat de persoana in cauza. Si imi exprim cu voce tare incantarea. Hm… Asa o fi. Daca nu ar fi o actiune indreptata anume ca persoana respectiva sa o vada. Si daca nu ai considera-o o nereusita in cazul in care nu ai primi un semn din partea sa.

In general insa este vorba despre o lene. De la a incerca sa gasesti acel lucru suficient de pretios incat pozitia ta sa fie una de putere. Pana la a avea rabdare. Linguseala pare sa fie un fel de scurtatura. Zic pare fiindca de fapt este una falsa. Intrebati pe oricine pus in pozitia de a fi lingusit. De obicei incadreaza persoana care procedeaza asa intr-un gardulet format din electrocutoare particule de neincredere.

Si nu il mai lasa sa iasa de acolo.

7 responses to “Cum ajungi sa lingusesti

  1. Nice article! Linguseala e boala grea si durabila in ultima vreme. Si e doar un pas intre linguseala si lipsa de scrupule.

  2. Nu stiu daca sa zic ca e de bine sau nu, dar am observat ca au tot mai mult succes (la sefi, in special) astia care stiu sa munceasca la linguseala, decat cei care muncesc si atat.

  3. la ce fel de succes te referi? ma indoiesc ca este vorba de ceva substantial. pe de alta parte prin actul de lingusire arati ca existi. si e mereu mai bine sa ti se stie numele.

  4. Mimi crede ca sunteti invidiosi. Pe voi nu va linguseste nimeni si suferiti in tacere. Mimi recunoaste ca si-ar dori ca cineva sa se prefaca ca o place si sa ii spuna zilnic ca arata minunat si are un gust bun desavarsit in asortarea cerceilor cu sosetele.
    Din pacate Mimi nu e suficient de importanta sa fie lingusita. Dar si cand va candida la presedentie, sa te tii atunci :))

  5. mimi astazi va fi ziua ta. te vom lingusi pe rand si in acelasi timp

  6. De acord cu Adrian suta la suta. Cat despre mimi, cand vii in tara facem un comitet de linguseala… parol. 😀

  7. Tu ai scris comentariul de la adresa specificata? Daca da, multumesc foarte mult dar nu mai conteaza am renuntat de mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s