Mai mult nu este mai bine

Da, stiti si voi ca e corect ce este in titlu. Si totusi parca nu. Pentru ca nu va dati seama nici voi cum ati ajuns voi sa faceti produse de publishing. Ma rog, e la liber, investitia este mica. Cineva v-a sugerat ca ar mai fi loc pe aceasta piata. Ca sunt numai situri proaste. Sansele sa iti iasa sunt mari daca nu te bati cu nimeni.

Ai dreptul sa incerci, ca oricine altcineva. Si cum incerci?

A, in niciun caz nu incepi prin a te intreba ‘ce aduc eu nou?’ Nop, insusi faptul ca existi este atat de fascinant incat nu mai trebuie sa te intrebi nimic altceva. Toata lumea cand te va observa va lasa tot ceea ce face pentru a veni sa suga intelepciune in stare pura. Si va fi atat de nesatula incat va vrea mai mult si iar mai mult din hrana la mana a-7a cu care binevoiesti sa il hranesti. Atunci cand nu esti ocupat sa te uiti la filme pe youtube.

Cum se face un proiect? Ei bine, se porneste de la niste casute. Care sunt goale. Si le asezi unele pe altele pe homepage, cum le are toata lumea, pe coloane. Numai ca la tine sunt in alte culori, mai proaspete. Iar in plus lumea este plictisita de ceilalti si tu reprezinti speranta. Cel putin la inceput. Profiti de hype si apoi mai vezi tu ce se intampla.

Casutele goale insa nu iti dau pace. Ele trebuiesc umplute cu ceva. Ei bine, tu vei fi mai bun decat ceilalti pentru ca vei avea macar cu un articol mai mult. Ei au pe home un slideshow cu 5 articole? Ei bine, tu vei avea cu 6. Iar ca bonus, le vei da si primele 500 de caractere din  stirile de pe net, care au o cat de vaga legatura cu domeniul tau. Fara link la sursa, ca nu vrei sa iti paraseasca situl.

Paginile se vor umple de vorbe, vizitatorii vor incepe sa curga din google. Iar apoi vor reveni si singuri impresionati de cat de bine stii sa compilezi informatie de pe net. Si cum te zbati tu cautand pentru ei si scriind articole cat mai lungi – cam 2-3 pagini, asa, ca sa arati ca esti serios si nu un fietecine. Si apoi te vei imbogati instant pentru ca ai un angajat platit cu 300 euro, iar acum ca e criza ii poti da linistit 200.

Trece vremea insa scenariul nu se valideaza. In google nu stai prea bine, page rank – ce-i aia?, 2pagini/vizita in zilele fascinant de bune, rata de revenire? – eh, mai bine nu mai discutam, nimeni nu da link catre tine si numai de-al naibii nici tu catre ei. Injuri vizitatorul prost care nu pricepe ce e aia continut de calitate si mai degraba vrea scandal, mai schimbi ordinea casutelor, pui editorul sa mai umple una, sa stea in week-end, nu conteste – acum chiar i-ai facut, vei avea 7 articole!

Mai stai, mai te framanti, dar niciodata nu te intrebi ‘ce aduc eu nou?’, nop, asa ceva ar face rau la ficat.

2 responses to “Mai mult nu este mai bine

Lasă un comentariu