Cat de mare trebuie sa fii?

Acum cativa ani cand aveam un site de vreo 200.000 useri/saptamana si ma chinuiam sa fac tot felul de proiecte speciale ca sa fie si ei rasfatati de firmele/persoanele doritoare de publicitate aproape nimeni nu se uita la noi.

Internet? Cine sunteti voi si ce vreti? Nu, nu ne intereseaza, nu vrem sa va dam interviuri, nu vrem sa va folosim ca platforma de comunicare, nu vrem sa stim ca existati. Noi vrem sa platim pana falimentam la reviste care au lunar 20.000. Nu se stie ce bunicuta ajunge sa tapeteze cu reclama noastra dulapul de linguri din bucatarie. Sau ce pustan isi face un avion si il arunca pe geamul de la balcon. Printul care penetreaza ubicuu.

Si asa toate ideile noastre bune se pierdeau in neant. Ne luptam in acea vreme cu morile de vant. Oare inca 50.000 de useri sa ii faca mai receptivi? Haideti, comunicati pe net, ca investitia e minima. Va dam noi ideea, va facem proiectul. Numai bagati-i si pe astia in seama, ca uite, exista. Ar trebui sa va intereseze. Deci 50.000 nu va misca din inertie? Atunci poate inca 200.000…

Dar asta a fost atunci. Batalia se dadea pentru trafic in speranta ca niste cifre cat mai mari le vor trapunge ochii si le vor misca vreo molecula in creier. Acum internetul a devenit ubicuu.

Si atunci de ce sa mai faci porcarii din astea? Cand numai cu un text poti crea o miscare. Sau poti obtine dialogul cu persoane pe care le stimezi. Sau poti in mod neintruziv sa pui in legatura brandurile cu publicul. Sau poti pune in legatura oameni cu gusturi comune.

Pe Seceleanu l-ai putea intelege.  El e antreprenor. Adica la fel de bine ar putea face si nasturi, daca ar fi mai rentabil. Pe cei care concep siturile nu ii mai inteleg. Ce conteaza ca au un milion de unici daca tot ceea ce fac este sa vorbeasca despre sex si astrologie? Ah, probabil sunt si ei niste angajati fara imaginatie si alte scopuri decat acela de a ajunge cat mai repede acasa. Si ar putea si ei foarte bine sa se apuce de nasturi ca tot aia este. Si nu vorbesc numai de kudika aici. Ca nici celelalte nu sunt mai breze. Atitudine sa luam banii si sa fugim, gen.

Cat de mare trebuie sa fii? Well, nu mai conteaza cat de mare. Ci cat de bun. Poti sa ai si numai un blog cu 100 de vizitatori ca sa fii relevant si sa iti atingi un scop pe care ti l-ai propus. Si anii urmatori ne vor demonstra cu varf si indesat. Eu am pariat pe asta. Voi pe ce pariati? Din cate vad pe manelism.

3 responses to “Cat de mare trebuie sa fii?

  1. salutare dana!

    eu anul acesta voi absolvi 🙂

    ma bucura coincidenta aceasta…

  2. hello. bine ca ai supravietuit :D. e un mediu tare ciudat acolo

  3. Ma unge la suflet ce zici tu aici, in fiecare mod posibil:).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s